Sponsio kártyajáték

Raktárkészlet: VAN
Sponsio kártyajáték
Várható kiszállítás : 2022.05.24
Személyes átvétel : Nyitvatartási időben 1 órán belül

Sponsio, avagy fogadás életre-halálra!
Míg a gladiátorok az összecsapásra készülnek, az aréna urai befolyásért küzdenek. A játékosok a gladiátorkártyákkal megvívott hagyományos kártyacsata megkezdése előtt fogadásokat kötnek. A Sponsio taktikai mélysége a megfelelő akciók kiválasztásában rejlik: a dicsőséget az vívja ki, aki a legnagyobb nyereménnyel járó fogadássorozatot állítja össze.

4 040 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 20 Ft
Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Termékajánló
Adatok
Vélemények
Cikkek
Részletek

A játék tartalma:
- 36 gladiátorkártya
- 4 játékostábla
- 4 sorozatjelölő
- 16 fogadószelvény
- 20 fogadásjelző
- 4 képességzseton
- 44 érme
- játékszabály

 

 

A magyar nyelvű játékszabály letölthető itt >>>KLIKK

Termékajánló
Adatok
Ajánlott korosztály
10 – 120
Játékosok száma
3 – 4
Márkanév
Mind Fitness Games
Játék nyelve
magyar
Játékidő
35
Szállítási idő
1 munkanap
Méret
A doboz méretei:10 x 15 x 4 cm
Boardgamegeek.com értékelés
6,8/10
Szállítási költség
1190
Összetettség, nehézségi fok
egyszerű
EAN
5999556750321
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
sponsio_750321
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Cikkek

Sponsio

Akármilyen jók is a nemzetközileg is elismert társasjátékok, azért az ember mégis mindig egy kicsit nagyobb izgalommal ül le egy teljes egészében magyar fejlesztésű játékhoz. És ha olyasmiről van szó, mint Dorsonczky József Sponsiója, akkor nagyobb izgalommal is áll fel: ez a kártyaalapú, stratégiai, de mindkét műfajba egészen új ötleteket behozó játék az egyik legjobb a magyar fejlesztésűek közül.

A sztori szerint elég nagy seggfejek vagyunk, vagy hát persze ki hogy értelmezi azt, hogy saját gladiátor-rabszolgákat tartunk, és az ő küzdelmeik végkimenetelére kell fogadnunk. A nekünk kiosztott kártyalapok a gladiátorok, rajtuk a szám meg lényegében az erősségük, de nem úgy, mint az autós vagy repülős kártyáknál a gyerekeknél, hanem ahogy a király üti a bubit a francia kártyában. A játék két részből áll, a fogadásokból és a küzdelmekből. Az első felében különféle fogadásokat köthetünk, onnantól kezdve, hogy hányszor tudok majd a következő, nyolckörös fordulóban én ütni, odáig, hogy vajon a négy szín legerősebb lapjai mind ütni fognak-e majd, vagy hogy egy másik játékos el fogja-e bukni legalább egy saját fogadását. A második körben pedig ki kell játszani a nálunk lévő lapokat, olyan stratégia szerint, amivel lehetőleg majd pont olyan eredményeket érünk el, ahogy azt a fogadásainkkal megjósoltuk.

A Sponsio tehát ötvözi az ultitól a pikk dámáig (fekete macskáig) egy csomó kártyajáték tulajdonságait, megbolondítva azzal, hogy nem kötelező ütni akkor sem, ha nálunk vannak a nagyobb lapok, azaz bejön még egy csomó plusz stratégiaalkotási lehetőség. Mert ha a játékos egyszer megértette az összes fogadás tulajdonságait, a rengeteg – csak elsőre bonyolultnak tűnő, valójában elég egyszerű –, nagyon aprólékosan kidolgozott szabály miatt akkor válik csak igazán sokrétűvé a játék: a már kijátszott vagy az asztalon lévő kártyák alapján többé-kevésbé lehet következtetni a saját esélyeinkre, a megkötött fogadások alapján pedig eldönthetjük, mire akarunk játszani. Hiszen fogadhatok egy csomó olyan lehetőségre is, amely szerint nem én leszek a legnagyobb király, sőt; szóval

A SPONSIO NEM EGYSZERŰEN AZ A JÁTÉK, AMIBEN AZOK NYERNEK, AKIKNEK ERŐS LAPOKAT OSZTOTTAK.

Itt talán minden kártyajátéknál kevesebb szerepe van a szerencsének, és mindegyiknél többféleképpen boldogulhat a játékos függetlenül attól, hogy milyen a lapjárása. És mire pontosan kiismerhetnénk minden lehetőségét, máris annyit játszottunk vele, amennyi idő alatt egy kevésbé jó játékot már kétszer meg is lehetett unni. A Sponsio annyi egyszerű ötletből épült fel, hogy ha összeadjuk őket, a végeredmény egy meglepően nagyszerű kártyás-táblás játék lesz.

 

Kinek ajánljuk: Elsősorban azoknak, akik szeretik a klasszikus kártyajátékokat, de a stratégiai játékok híveinek is izgalmas lehet.

Hányan játszhatják: Hárman vagy négyen.

Forrás: Index, 2017.03.27. 10:33

olcsobbat.hu