Pokerdice társasjáték - Djeco

Raktárkészlet: NINCS
Pokerdice társasjáték - Djeco

Kártya póker és kocka póker egyben. Stratégia, taktika, blöff, a póker igazi játéka és izgalma ebben a 2/1-ben játékban is.

3 540 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 71 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

A játék célja: A legtöbb pont nyerése a kockák kombinálásával.
A játék előkészítése: Minden játékos kiveszi a választott színhez tartozó 10 kártyát a pakliból. Ezeket hátlappal felfelé leteszik maguk elé, csak a saját lapját láthatja mindenki. Az első körben a legfiatalabb játékos az "aktív” játékos, majd a második fordulóban a tőle balra lévő játékos fordulója lesz. Amikor visszaértek az első játékoshoz, fordul az irány… és így tovább…
Játék menete: A kezdő játékos, vagyis az "aktív" játékos, dob az 5 dobókockával. Minden játékos megnézi a lapjait, és kiválasztja a titkos lapok közül azt, amelyikre jónak gondolja a kidobott számokat a kockákon, majd tegyék maguk elé lefelé fordítva. Miután az összes játékos kiválasztotta a kártyáját, csak az aktív játékos, átfordítja a kiválasztott kártyáját, hogy megjelenjen a "cél" oldal. Az aktív játékos a kidobott kockák alapján eldönti, hogy dob-e tovább a „cél” eléréséhez. A megfelelő kockákat az asztalon hagyja, a többivel hasonló szabályok szerint még kétszer dobhat. Az első dobás után még mindegyik kockát fel lehet venni, viszont ha egy kockát egyszer az asztalon hagyott a játékos, azt nem veheti fel újra (pl. a harmadik dobásnál). Ha már az első dobásnál olyan kombináció jön ki, amit fel akar használni, nem kell még kétszer dobnia.
Ha az aktív játékos úgy dönt, hogy abbahagyja a kockadobást az eredmény végleges. Ezután a többi játékos is feltárja a "cél" kártyáit és a játékosok ellenőrzik, hogy kinek sikerült teljesítenie a „célt”.
• Ha egy játékos (függetlenül attól, hogy ő az aktív játékos vagy sem) teljesítette „célt”, akkor azt bemutatja és "eredmény" oldallal felfelé helyezi el maga előtt. Megkapja a kártyán feltüntetett pontok számát.
• Ha az aktív játékos nem tudta elérni célját, akkor elveszti a kártyáját, és azt a lapot eltávolítja a játékból.
• Ha egy játékostárs sem érte el a célját, akkor az aktív játékos elnyeri a játékosok kártyáit és a kártyákat a hátoldalukkal felfelé pakliban gyűjti, a többi már megnyert kártyával együtt. Ezek a kártyák egy pontot fognak érni,
ahogy az a kártya hátulján látható.
NB1: A játékos automatikusan megnyeri a "Joker" célt, függetlenül a kockák eredményétől.
NB2: Ha magasabb értékű a kockadobás eredménye az alacsonyabb „cél” teljesül. Például egy játékos megnyeri az "egy pár" célját, még akkor is, ha három azonos kocka van a kidobott eredményben. Hasonlóképpen a többi "célt" is többel lehet vinni.
NB3: Ha öt játékosnál kevesebben játszanak, akkor a nem játszó célkártyákat eltávolítják a pakliból.
Stratégiai változat 2 játékos számára: minden játékos két csomag kártyát vesz magához, és két lapot játszik minden körben.
A nyertes:
Amikor vége az összes fordulónak a játékosok összeszámolják a megnyert kártyáikon látható pontszámokat. Az a győztes, aki a legtöbbet szerezte. Döntetlen esetén az utolsónak játszó játékos a győztes.

 

 

A játék tartalma:

- 5 db dobókocka
- 50 kártyalap (5 x 10 lap "célkártya")

Adatok
Ajánlott korosztály
8 – 120
Játékosok száma
2 – 5
Márkanév
Djeco
Játék nyelve
magyar leírással
Játékidő
20
Szállítási idő
1 munkanap
Szállítási költség
1190
Raktárkészlet
NINCS
Cikkszám
pokerdice_DJ084803
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
olcsobbat.hu