Kunayala társasjáték - Djeco

Raktárkészlet: VAN
Kunayala társasjáték - Djeco
Kunayala társasjáték - Djeco
Kunayala társasjáték - Djeco
Kunayala társasjáték - Djeco
Várható kiszállítás : 2021.10.25
Személyes átvétel : Nyitvatartási időben 1 órán belül

Halak, korallok, polipok, cápák, játék a tenger világában.
Célod, egy saját halraj begyűjtése, elkerülve a ragadozókat, izgalmas és ügyesen gondolkodást igénylő játék.

4 690 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 94 Ft
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Termékajánló
Adatok
Vélemények
Részletek

A játék célja: Saját színű halból legyen a legtöbb a játékban. Előkészületek: Minden játékos kap egy vaskos hal lapkát, ami megmutatja, melyik szín az övék. Megnézik ezt a lapot, de nem mutatják meg a többieknek, hanem képpel lefelé maguk elé teszik (bármikor megleshetik a játék során, de továbbra sem mutatják a többi játékosnak.)
Ezután minden játékos kap egy korall kártyát, amit a korall felével felfelé maga elé tesz. Innen indul majd a halrajuk. A maradék kártyákat jól keverjük meg, majd válasszuk szét négy, nagyjából egyenlő nagyságú paklira, a halszálkás oldalukkal felfelé. Mind a négy pakli legfelső lapját fordítsuk fel és tegyük a pakli mellé.
A játék menete: A játékosok egy halrajt próbálnak összeállítani, úgy, hogy a játék végére az ő színükhöz tartozó halak kerüljenek többségbe. A játékosok órajárás irányában követik egymást. A legfiatalabb játékos kezd.
A saját körében egy játékos:
- Választ kettőt a paklik melletti, felfordított lapok közül.
- Ezek közül egyet a saját rajába kell tennie, a másikat egy ellenfélébe.
- Majd felfordít két lapot a paklik tetejéről, ahonnan elvette őket, hogy mindig négy lap legyen felfordítva.
Kártyák elhelyezése: A lapokat úgy kell lehelyezni, hogy oldalukkal (nem átlósan) érintkezzenek egy vagy több lappal, az alábbi szabályok szerint:
• Korallok: a korall kártyákat bármelyik másik kártya mellé letehetjük, és bármilyen más lapot letehetünk egy korall mellé.
• Halak: a hal kártyákat másik hal kártyák mellé tehetjük, mindaddig, amíg legalább egy szín megegyezik rajtuk (a hal színe, a tengerfenék színe, vagy mindkettő).
• Cápák: a cápákat rátesszük a hal kártyákra. A cápa így befalja a halat, az a lap pedig kikerül a játékból. A cápa kártyákat mindig az ellenfél halrajába kell tennünk.
- Ne feledjük: cápa kártya mellé halat és korallt is letehetünk.
- Ne feledjük: ha a paklikból négy cápa lapot fordítunk fel, egyet dobjunk és fordítsunk fel egy másikat.
• Polipok: amikor egy polip kártyát fordítunk fel, az automatikusan ahhoz a játékoshoz kerül, akinek a legtöbb korall lapja van maga előtt. Ez a játékos az egyik koralljára teszi a polipot. Ha több játékosnak is ugyanannyi korallja van, a polip kártyát dobjuk, és felfordítunk egy másik lapot ugyanabból a pakliból. A polip kártya mellé halat és korallt is letehetünk.
• A halak átka: amikor hosszában, vagy széltében három ugyanolyan hátterű hal kártya kerül egymás mellé, lecsap rájuk az átok – a halakat fel kell áldoznunk és átfordítani a szálkás oldalukra. A halszálkás lapok mellé pedig csak korallokat tehetünk.
A játék vége: A játék akkor ér véget, ha három pakli teljesen lefogyott. A játékosok ezután összeszámolják a pontjaikat az alábbiak szerint.
- 1 pont jár minden halért a a saját rajban és az ellenfelek rajaiban is, ami a játékos színét viseli. (Ne feledjük, hogy a halakat számoljuk, nem a kártyákat. Ha egy lapon két hal látható, azt 2 pontot ér.)
- 3 pont jár akkor, ha a játékos saját rajában a saját színű halak vannak többségben.
- 1 pont jár minden, a saját rajban lévő polipért.
- 2 pont jár annak a játékosnak, akinek a legtöbb cápa van a rajában (döntetlen esetén minden érintett játékos kap 2 pontot).
Győzelem: Az a játékos nyeri a játékot, aki a legtöbb pontot gyűjtötte. Döntetlen esetén az győz, akinek a legtöbb hal gyűlt össze a rajába.

 

A játék tartalma:

- 104 kártya (64 hal, 22 korall, 8 cápa, 10 polip, 4 vaskos hal lapka) 

Termékajánló
Adatok
Ajánlott korosztály
8 – 120
Játékosok száma
2 – 4
Márkanév
Djeco
Játék nyelve
magyar leírással
Játékidő
20
Szállítási idő
1 munkanap
Szállítási költség
1190
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
kunayala_DJ084780
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
argep.hu