Krysis társasjáték magyar kiadás

Raktárkészlet: NINCS
Krysis társasjáték magyar kiadás
Krysis társasjáték magyar kiadás
Krysis társasjáték magyar kiadás
Krysis társasjáték magyar kiadás

A Krysis egy gyakorlott társasjátékosok számára is bátran ajánlható taktikai-stratégiai társasjáték.

A játék mottója: „Ami kell, azt vedd el!” A történet szerint a világot romlásba döntötte az őrült tékozlás és dekadencia, és nagy krízis után az értékrend megváltozott. Mindenki értékes kristályokat és a régi korok tárgyait gyűjti, ezek jelentik az egyetlen igazi értéket ebben a posztapokaliptikus világban. A játékosok egy kis csapatnyi különös lénnyel próbálnak minél több kristályt és régi leletet szerezni egy bányában, minden körben háromfős csapatot összeállítva, hogy az megküzdjön a többiekkel… vagy egyszerűen csak gyorsabb legyen náluk. Fontos az egyensúly megtalálása a gyorsaság, az erő és a teherbírás között, hiszen nem mindegy, mikor mit, mennyit és kitől veszek el.

A játék tartalma: 1 játéktábla, 72 ügynökkártya, 24 különlegesügynök-kártya, 24 leletkártya, 8 áttekintő kártya, 4 bányászfigura, 4 pontjelző kocka, 4 paraván, 125 kristály

5 390 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 60 Ft
Nincs raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek
Hajdan vala a luxus és az őrült tékozlás ideje. A népességen eluralkodott a túlzott dekadencia, és a lakóknak már csak a háborúra és a hétvégi, fantáziavilágbéli szórakozásra maradt ideje. A hatalmas megavállalatok istenként uralkodtak, és gondoskodtak arról, hogy a fogyasztáson keresztül irányítsák a társadalmat, amely így a valóságot a fantáziavilágtól már nem tudta elválasztani.
A tévúton kóválygó gazdaság ingatag civilizációt hozott létre, amelyben pánik és káosz bőségesen akadt, viszont minden egyéb hiányzott. Idővel, miután felélték az összes erőforrást, elzálogosították a mágiát, és az összes fejlesztést elfelejtették, a valós és a fantáziavilágok lakói együtt, barlangokban próbálkoznak a túléléssel. 
Létrejött egy új generáció, egyesítve az elődök legrosszabb tulajdonságait. Új divatőrület hódítja meg a világot. Mindenki tárgyi leleteket gyűjt: régi korok fegyvereit és szállító eszközeit, valamint kristályokat. Már csak ezek számítanak értéknek! Semmi sem olyan megnyugtató, mint a múlt ragyogása – amire az újonnan alapított konszernek mohón rá is teszik mocskos kezüket. 
A fellángoló kristályháborúk kíméletlen brutalitása könnyedén túlszárnyalja az egykori luxusháborúk napjait. Úgy tűnik, a történelem folyton-folyvást egyetlen jelszót ismétel: „Ami kell, azt vedd el!”. Félelmetes lenne, ha ez az eszme más világokra is átterjedne…
Ez a háttér szolgál hangulatfestésül a Krysis társasjátékhoz, és ezt erősítik a humoros hangulatú kártyák is. A játékosok különböző óriáscégek ügynökeit irányítva próbálnak kifosztani egy bányát, elragadva az ott található kristályokat és leleteket. Minden ügynök kártyáján megtalálhatóak a tulajdonságai, vagyis a sebessége, a harci ereje és a szállítási kapacitása, vagyis hogy hány tárgyat és kristályt képes magával cipelni. Minden körben hat ügynökünk közül választhatjuk ki azt a hármat, akiket használni szeretnénk. Az ő összesített sebességük, erejük és kapacitásuk meghatározó a körre. 
A sebesség fontos, hiszen aki a leggyorsabb, az cselekedhet először, és a kezdeményezés általában nagy előny, ellophatjuk a többiek orra elől a legértékesebb kincseket… de csak amennyit elbírunk.
A harci erő fontos, hiszen akinél erősebbek vagyunk, azt megtámadhatjuk, és elrabolhatjuk a kristályait… de csak amennyit elbírunk.
A szállítási kapacitás fontos, hiszen csak annyit szállíthatnak az ügynökeink, amennyit elbírnak.
A legfontosabb azonban a három tulajdonság közti egyensúly megtalálása, és tartása a játék során. 
A játékban négyféle helyszín jut fontos szerephez. Elsőként ott van a bánya, minden gazdagságunk forrása, itt tudjuk megszerezni a kristályokat és a leleteket, amelyek a végén a győzelemhez segíthetnek majd. A következő helyszín az egyes játékosok saját tábora, ahol gyűjtik a megszerzett zsákmányt. Ez még csalóka lehet, hiszen innen még a többiek elrabolhatják féltve őrzött kincseinket, ha erősebbnek bizonyulnak nálunk. A harmadik helyszín a biztonságos otthon, ahonnan már senki nem veheti el, amit megszereztünk. A negyedik pedig a bank, ahova menet közben is beadhatjuk, amit a táborunkban őrzünk, azonnali győzelmi pontokért cserébe. Ezek között a helyszínek között szállítjuk a háromféle értékű kristályt és a leleteket jelképező kártyákat.
A játék akkor és véget, ha a bányának az ötödik szintje is kifosztásra került. Ekkor megnézzük, kinek mit sikerült biztonságban hazaszállítania, ugyanis csak ezek fognak pontot érni. A kristályok háromféle értékben (1-3) kerülnek értékelésre, míg a leletek típusaik alapján összeválogatott szettek szerint akár 40 pontot is érhetnek. 
A játék szabályai nem bonyolultak, de a végtelennek tűnő lehetőségek, és a döntések nehézsége miatt inkább gyakorlottabb, vagy az összetettebb játékokat kedvelő játékosok között kerül elő gyakrabban.
Adatok
Ajánlott korosztály
10 – 120
Játékosok száma
2 – 4
Márkanév
Gémklub
Játék nyelve
magyar
Játékidő
45
Szállítási idő
1 munkanap
Szállítási költség
1190
Raktárkészlet
NINCS
Cikkszám
750567
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
argep.hu