Krysis társasjáték magyar kiadás

Raktárkészlet: NINCS
Krysis társasjáték magyar kiadás
Krysis társasjáték magyar kiadás
Krysis társasjáték magyar kiadás
Krysis társasjáték magyar kiadás
Krysis társasjáték magyar kiadás
Krysis társasjáték magyar kiadás
Krysis társasjáték magyar kiadás
Krysis társasjáték magyar kiadás

A Krysis egy gyakorlott társasjátékosok számára is bátran ajánlható taktikai-stratégiai társasjáték.

A játék mottója: „Ami kell, azt vedd el!” A történet szerint a világot romlásba döntötte az őrült tékozlás és dekadencia, és nagy krízis után az értékrend megváltozott. Mindenki értékes kristályokat és a régi korok tárgyait gyűjti, ezek jelentik az egyetlen igazi értéket ebben a posztapokaliptikus világban. A játékosok egy kis csapatnyi különös lénnyel próbálnak minél több kristályt és régi leletet szerezni egy bányában, minden körben háromfős csapatot összeállítva, hogy az megküzdjön a többiekkel… vagy egyszerűen csak gyorsabb legyen náluk. Fontos az egyensúly megtalálása a gyorsaság, az erő és a teherbírás között, hiszen nem mindegy, mikor mit, mennyit és kitől veszek el.

A játék tartalma: 1 játéktábla, 72 ügynökkártya, 24 különlegesügynök-kártya, 24 leletkártya, 8 áttekintő kártya, 4 bányászfigura, 4 pontjelző kocka, 4 paraván, 125 kristály

5 390 Ft
Nincs raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek
Hajdan vala a luxus és az őrült tékozlás ideje. A népességen eluralkodott a túlzott dekadencia, és a lakóknak már csak a háborúra és a hétvégi, fantáziavilágbéli szórakozásra maradt ideje. A hatalmas megavállalatok istenként uralkodtak, és gondoskodtak arról, hogy a fogyasztáson keresztül irányítsák a társadalmat, amely így a valóságot a fantáziavilágtól már nem tudta elválasztani.
A tévúton kóválygó gazdaság ingatag civilizációt hozott létre, amelyben pánik és káosz bőségesen akadt, viszont minden egyéb hiányzott. Idővel, miután felélték az összes erőforrást, elzálogosították a mágiát, és az összes fejlesztést elfelejtették, a valós és a fantáziavilágok lakói együtt, barlangokban próbálkoznak a túléléssel. 
Létrejött egy új generáció, egyesítve az elődök legrosszabb tulajdonságait. Új divatőrület hódítja meg a világot. Mindenki tárgyi leleteket gyűjt: régi korok fegyvereit és szállító eszközeit, valamint kristályokat. Már csak ezek számítanak értéknek! Semmi sem olyan megnyugtató, mint a múlt ragyogása – amire az újonnan alapított konszernek mohón rá is teszik mocskos kezüket. 
A fellángoló kristályháborúk kíméletlen brutalitása könnyedén túlszárnyalja az egykori luxusháborúk napjait. Úgy tűnik, a történelem folyton-folyvást egyetlen jelszót ismétel: „Ami kell, azt vedd el!”. Félelmetes lenne, ha ez az eszme más világokra is átterjedne…
Ez a háttér szolgál hangulatfestésül a Krysis társasjátékhoz, és ezt erősítik a humoros hangulatú kártyák is. A játékosok különböző óriáscégek ügynökeit irányítva próbálnak kifosztani egy bányát, elragadva az ott található kristályokat és leleteket. Minden ügynök kártyáján megtalálhatóak a tulajdonságai, vagyis a sebessége, a harci ereje és a szállítási kapacitása, vagyis hogy hány tárgyat és kristályt képes magával cipelni. Minden körben hat ügynökünk közül választhatjuk ki azt a hármat, akiket használni szeretnénk. Az ő összesített sebességük, erejük és kapacitásuk meghatározó a körre. 
A sebesség fontos, hiszen aki a leggyorsabb, az cselekedhet először, és a kezdeményezés általában nagy előny, ellophatjuk a többiek orra elől a legértékesebb kincseket… de csak amennyit elbírunk.
A harci erő fontos, hiszen akinél erősebbek vagyunk, azt megtámadhatjuk, és elrabolhatjuk a kristályait… de csak amennyit elbírunk.
A szállítási kapacitás fontos, hiszen csak annyit szállíthatnak az ügynökeink, amennyit elbírnak.
A legfontosabb azonban a három tulajdonság közti egyensúly megtalálása, és tartása a játék során. 
A játékban négyféle helyszín jut fontos szerephez. Elsőként ott van a bánya, minden gazdagságunk forrása, itt tudjuk megszerezni a kristályokat és a leleteket, amelyek a végén a győzelemhez segíthetnek majd. A következő helyszín az egyes játékosok saját tábora, ahol gyűjtik a megszerzett zsákmányt. Ez még csalóka lehet, hiszen innen még a többiek elrabolhatják féltve őrzött kincseinket, ha erősebbnek bizonyulnak nálunk. A harmadik helyszín a biztonságos otthon, ahonnan már senki nem veheti el, amit megszereztünk. A negyedik pedig a bank, ahova menet közben is beadhatjuk, amit a táborunkban őrzünk, azonnali győzelmi pontokért cserébe. Ezek között a helyszínek között szállítjuk a háromféle értékű kristályt és a leleteket jelképező kártyákat.
A játék akkor és véget, ha a bányának az ötödik szintje is kifosztásra került. Ekkor megnézzük, kinek mit sikerült biztonságban hazaszállítania, ugyanis csak ezek fognak pontot érni. A kristályok háromféle értékben (1-3) kerülnek értékelésre, míg a leletek típusaik alapján összeválogatott szettek szerint akár 40 pontot is érhetnek. 
A játék szabályai nem bonyolultak, de a végtelennek tűnő lehetőségek, és a döntések nehézsége miatt inkább gyakorlottabb, vagy az összetettebb játékokat kedvelő játékosok között kerül elő gyakrabban.
Adatok
Ajánlott korosztály
10 – 120
Játékosok száma
2 – 4
Márkanév
Gémklub
Játék nyelve
magyar
Játékidő
45
Szállítási idő
1 munkanap
Szállítási költség
1090
Raktárkészlet
NINCS
Cikkszám
750567
A vásárlás után járó pontok
60 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
argep.hu