Gorilla kártyajáték - Djeco

Raktárkészlet: VAN
Gorilla kártyajáték - Djeco
Gorilla kártyajáték - Djeco
Gorilla kártyajáték - Djeco
Gorilla kártyajáték - Djeco
Várható kiszállítás : 2022.05.20
Személyes átvétel : Nyitvatartási időben 1 órán belül

Vidám gyorsasági kártyajáték. Jó megfigyelőképességre és gyors reakcióra van szükséged.

2 790 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 40 Ft
Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Termékajánló
Adatok
Vélemények
Részletek

A játék célja: Elsőként megszabadulni a lapjaidtól
A játék előkészülete: az osztó osszon minden játékosnak 6 lapot, a többi lap egy pakliban marad.
Játékszabály: a legfiatalabb játékos lerak egy „állatos” kártyát az asztal (játéktér) közepére. Pl: tigris + piros busz A következő játékos feladata, hogy vagy állatfajtában, vagy a kártyán látható busz színében azonos lapot rakjon rá. Pl: az asztalra rakott tigris+piros buszra lehet rakni – krokodil+piros busz, vagy tigris+kék busz kombinációt. Ha a játékos nem tud a lapjai közül a feltételnek megfelelően rakni, úgy húz egy kártyát a központi pakliból. Aztán a következő játékos jön, a fenti szabályok szerint. Ha ő sem tud rakni, akkor neki is a központi pakliból kell lapot húznia. Ha egy játékos a neki megfelelő lapot húzza, azonnal, még abban a körben lerakhatja.
Speciális kártyák:
1 joker: ez a kártya bármikor lerakható a játék alatt – kivéve az utolsó kört; azaz amikor a játékosnál már csak egy lap maradt. A következő játékos bármilyen állatkártyát vagy színkártyát tehet a jokerre, de tehet „gorilla” lapot is.
4 párduc kártya: minden játékosnak (a lapot letevő játékos kivételével) húznia kell plusz egy lapot. A következő játékos újból tehet „párduc” kártyát.
4 majom kártya: a következő játékos kimarad egy körből
4 elefánt kártya: a játék iránya megváltozik (ha „B” játékos rakott elefánt-lapot, akkor újból „A” játékos következik)
4 gorilla kártya: ezeket a kártyákat állatos kártyákra lehet tenni, ha a busz színe megegyezik a lerakott lapéval, de rá lehet tenni a jokerre is. (Pl: gorilla+sárga busz kártya rakható a zebra+sárga busz lapra). Amint egy gorilla kártyát leraktak, minden játékosnak (a kártyát lerakó kivételével) a gorilla lapra kell csapnia. Az utolsó (leglassúbb) játékosnak 3 büntetőkártyát kell húznia a központi pakliból, és ő kezdi a kört az általa választott állatos kártyával. (de nem kezdhet gorilla, vagy joker lappal)
Ha már nincs több lap a központi pakliban, akkor a játékosok által már lerakott kártyákat az utolsó (legfelső) kivételével meg kell keverni és le kell fordítani – ez fogja képezni a központi paklit.
A játék vége: Ha egy játékosnak már csak egy lap van a kezében, „gorillát” kell bemondania és folytatódik a játék. Ha ezt elfelejti és a többi játékos észreveszi, akkor büntetőkártyát kell húznia és a játék tovább folytatódik. Ha senki sem veszi észre – a játék folytatódik (előnyhöz juttatva az egy lappal rendelkező játékost). A játékot az nyeri, aki először szabadul meg a kártyáitól.

 

A játék tartalma:

- 40 "állatos" kártya

- 1 joker kártya

- 4 gorilla kártya

Termékajánló
Adatok
Ajánlott korosztály
5 – 120
Játékosok száma
3 – 5
Márkanév
Djeco
Játék nyelve
magyar leírással
Játékidő
20
Szállítási idő
1 munkanap
Méret
120 x 85 mm
Szállítási költség
1190
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
gorilla_DJ05123
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
olcsobbat.hu