Fa háromszög dominó

Raktárkészlet: NINCS
Fa háromszög dominó

Játékszabály:
A pontszerzéshez írjuk le minden játékos nevét vagy nevének kezdőbetűjét. Minden egyes játék befejeztével a játékvezető hozzáadja, vagy levonja a pontokat a játékosok nevével (vagy nevének kezdőbetűjével) ellátott oszlopból. Egy játékban összesen 400 pontot lehet szerezni, de egy játék számos körből áll. Fordítsuk fel az összes tri-dominót fejjel lefelé és keverjük össze. A játékosok számától függően minden játékos az alábbiakban megadott számú dominót választ magának: 2 játékos 9 db dominó/játékos, 3-4 játékos 7 db dominó/játékos, 5-6 játékos 6 db dominó/játékos. Az a játékos kezdi a játékot, akinek a három legnagyobb, megegyező számmal ellátott tri-dominója van az általa korábban kiválasztott dominók közül. A kezdőjátékos felfordítja dominóit az asztalon. Három 5-ös a legnagyobb, ezt a három 4-es, majd a három 3-as követi és így tovább. A kezdőjátékos megkapja a három dominón található három azonos szám összegét (ötösök esetén 3X5) plusz 10 extra pontot a kezdésért. Amennyiben három 0 kezd, úgy a 10 extra kezdőpont mellé még 30 pont bónuszt kap a játékos. A játékos, akinél három tri-dominó van, és három nulla megjátszhatja mindkettőt. Összegyűjtheti pontjait a szabály szerint. Miután megjátszotta a három 0-t bizonyítania kell, hogy nála van a 3 legnagyobb tri-dominó is. Amennyiben egyetlen játékos sem rendelkezik három megegyező számú tri-dominóval, akkor az a játékos kezd, akinél a legnagyobb összértékű dominó van. Ez esetben a játékos megkapja a tri-dominón lévő három szám összegét, de nem kap bónusz pontot. Az óra járásával megegyezően következő játékos megpróbálja saját dominóját hozzáilleszteni a kezdőjátékos dominójához. Amennyiben sikerrel jár, az adott játékos megkapja a dominóján lévő három szám összértékét. Amennyiben egy játékos nem tudja párosítani egyetlen dominóját sem az asztalon lévő tri-dominókkal, húznia kell a közösből (a lefordítva maradt dominók közül) egészen addig, amíg nem húz egy olyat, amit le tudna tenni. Minden egyes dominó felvételével a közösből, az adott játékostól le kell vonni 5 pontot büntetésként. Ehhez persze ügyelni kell arra, hogy hány darab dominót vett fel az adott játékos a „közösből". Legegyszerűbb, ha a „közösből" húzott dominókat külön választjuk a már meglévő dominóinktól, így a játékvezető könnyen összesítheti a büntetőpontokat. Amennyiben a játékos nem tud lerakni egyetlen dominót sem, vagy azért mert nincs nála megfelelő, vagy azért mert már nincs egy dominó sem a „közösben", a játékos 10 büntetőpontot kap és a következő játékos folytathatja a játékot.
A Győztes: Az első játékos, aki lerakja az általa birtokolt összes tri-dominót nyeri a játékot és kap 25 extra pontot, továbbá a többi játékosnál még megmaradt tri-dominók összértékével megegyező pontot. Amennyiben egyetlen játékos sem tud többet rakni, a játék megáll és az a játékos nyer, akinél a legkevesebb összértékű tri-dominó van. Ilyenkor a győztes megkapja a többi játékosnál lévő tri-dominók összértékének megfelelő pontot, de nem kap bónusz pontot, ráadásul saját magától is le kell vonnia a megmaradt dominókért járó büntetőpontokat (a megmaradt dominók összértékét). Majd új játék kezdődik.  
A játék vége: Amikor az első játékos eléri a 400. pontot egy adott kör végén, a játék véget ér. Amennyiben több játékos is eléri a 400 pontot, akkor az utolsó kör győztese nyeri a játékot. 
BÓNUSZ pontozás: Amennyiben egy játékos le tudja tenni tri-dominóját úgy, hogy mindhárom száma passzol és így egy zárt hatszöget alkot, a játékos megkapja a dominóján található 3 szám összértékét, továbbá 60 pont bónuszt. Ha egy játékos úgy tudja letenni dominóját, hogy az egy hidat képez, az adott játékos megkapja a dominóján található pontok összegét, továbbá 40 pont bónuszt. Híd akkor keletkezik, ha a tri-dominónak csak egy pontja érintkezik egy másik tri-dominóval. Amennyiben egy játékos párosítja két oldalát a tri-dominónak, akkor az adott játékos szintén megkapja a dominóján lévő 3 szám összegét, plusz 40 bónusz pontot. Ez minden, amit a tri-dominóval való játékhoz tudni kell. Csupán egyetlen javaslatunk van még: amennyiben egy játékos folyamatosan sok időt tölt azzal, hogy letegye dominóját, szabjunk meg egy félperces időhatárt, amin belül le kell tennie dominóját.

 

A doboz méretei: 20.5 x 10 x 4 cm.

4 290 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 86 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Adatok
Vélemények
Adatok
Ajánlott korosztály
6 – 120
Játékosok száma
2 – 6
Szállítási idő
1 munkanap
Méret
A doboz méretei: 20.5 x 10 x 4 cm
Szállítási költség
1190
Raktárkészlet
NINCS
Cikkszám
haromszog_domino_1021
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
olcsobbat.hu