Die Palaste von Carrara/Carrara palotái társasjáték

Raktárkészlet: NINCS
Die Palaste von Carrara/Carrara palotái társasjáték

A játék Olaszországba repít el minket, ahol építőmestereket alakítunk, és a célunk, hogy minél pompásabb és értékesebb épületeket építsünk, amikért pontokat, illetve pénzt kapunk. A játék mechanikája egyszerű, a nehézség abban rejlik, hogy jó időben vásároljunk nyersanyagot, jó időben építkezzünk, és jól időzítve értékeljünk. A játék e három akció körül zajlik, egyszerű játékmenet jellemzi, de mély taktika.

10 990 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 150 Ft
Nincs raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

A nyersanyagvásárlás a játék motorja, ugyanis nyersanyag nélkül nem tudunk építkezni, viszont ha vásárolunk, akkor az utánunk következő játékosoknak tesszük olcsóbbá az anyagokat. A játéktáblán található egy forgó tárcsa, mely azt határozza meg, hogy mikor mennyibe kerülnek az adott nyersanyagok. 

Miután megvásároltuk a szükséges anyagokat, hat helyszínre építhetünk. Míg az első építési területen mind a hat féle követ felhasználhatjuk, addig az utolsó helyszínen csak a legdrágább, fehér kő használható. Minél értékesebb területen építünk, annál több pontot vagy pénzt kapunk, miután kiértékeltünk.

A kiértékelés a harmadik választható akció, és itt is van min gondolkodni. Ha olyan területet értékelünk ki, ami inkább pontot ad, nem lesz pénzünk, de ha olyan helyet, ahol főleg pénzt kapunk, akkor nem lesz pontunk. A játéknak akkor van vége, ha az egyik játékos három előre meghatározott feltételt teljesít, vagy elfogynak az épületek. A három feltétel mindig a játékosok számától függ, de minden esetben a megépített épületek, az értékelések száma és az épületek értéke határozza meg. Az eredményes játék titka a tervezés, számolás és a jó időzítés. Ha mindez nem lenne elég, a játék tartalmaz egy vörös viasszal lepecsételt borítékot, amire rá is írták, hogy meg ne próbáld kinyitni, amíg nem játszottál az alapjátékkal több partit. A boríték további épületeket, még két kiértékelési lehetőséget, és új „játék vége” feltételeket rejt.

Ajánlom minden olyan játékosnak a Carrarát, akik nem mostanában kezdtek el ismerkedni a társasjátékokkal, és mindazoknak, akik szeretik az olyan játékokat, amiben több körrel előre kell megtervezni az akcióinkat.

 

Díjak és jelölések:

2013 Essener Feder Best Written Rules díj

2013 International Gamers Award - General Strategy: Multi-player jelölés

2013 Spiel des Jahres Kennerspiel des Jahres jelölés

 

Carrara palotái társasjáték magyar szabály >> klikk ide

Carrara palotái kiegészítő magyar szabály >> klikk ide

Adatok
Ajánlott korosztály
10 – 120
Játékosok száma
2 – 4
Márkanév
Hans im Glück
Játék nyelve
német, magyar leírással
Játékidő
60
Szállítási idő
1 munkanap
Boardgamegeek.com értékelés
7,29/10
Szállítási költség
1190
Raktárkészlet
NINCS
Cikkszám
482213
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés
argep.hu