Concept társasjáték

-10%
Raktárkészlet: VAN
Concept társasjáték
Concept társasjáték
Concept társasjáték
Concept társasjáték
Concept társasjáték
Concept társasjáték
Várható kiszállítás : 2022.05.26
Személyes átvétel : Nyitvatartási időben 1 órán belül

Ez a társas egy kötelező darab mindenki polcán! A Concept az egyik legjobb asszociációs társasjáték. Egy legalább 2 fős csapat egyik tagja választ egy feladványt –például a tej, a hal vagy akár az Eiffel-torony a társainak pedig ki kell találnia a különböző kategóriákban tett jelöléseid alapján, hogy mi is a megoldás.
A játékos próbálja rávezetni a többieket a megoldásra úgy, hogy a játéktáblán látható kis képek mellé utalásképpen színes kockákat helyez, ezekkel jelezve a feladványra jellemző tulajdonságokat.
A játékban viszont beszélni nem lehet, ezért szükség lesz a fantáziánkra és az asszociációs képességünkre. Viszont az izgalom és a jó kedv garantált lesz!

9 990 Ft
Akció: 8 990 Ft
Kezdete: 2022.03.04   A készlet erejéig!
Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Termékajánló
Adatok
Vélemények
Cikkek
Letölthető játékszabály
Bemutató videó
Részletek

Egészen újszerű és rendhagyó, feladvány kitalálós játék jelent meg magyarul, amit már az Év játéka (Spiel des jahres) díjra is jelöltek. Akik az Activityt szeretik, azok a Conceptet imádni fogják!

Nagy előnye, hogy nem kell hozzá rajztudás, nem kell szerepelni sem, vagy egy perc alatt elhadarni a feladványt. A lényege mégis az önkifejezés, és kiválóan turbózza az asszociációs készséget!

A játék egy szép, nagy, ikonokkal teli táblán történik, segítségünk pedig egy zöld kérdőjel, négy felkiáltójel és sok színes, műanyag kocka. Nem tűnik soknak, mégis meglepően jól ki lehet fejezni velük bármit a tábla ikon rendszerét használva.

A Concept játszható egyénenként vagy csapatban is, a lényeg, hogy ki találja ki a leghamarabb a feladványt.

A játék dobozában 110 kártyalap van könnyű, közepes és nehéz feladványokkal, mindhárom kategóriában három szóval laponként, ami csaknem ezer kitalálásra váró feladványt jelent. Ez biztosítja, hogy sokáig ne fogyjunk ki a kitalálnivalókból, legyen az személy, tárgy, fogalom vagy akár egy szólás-mondás. Persze, miután rákapunk a Concept ízére, már bármit képesek leszünk elmagyarázni az ikonok segítségével.

A feladvány legfőbb jellemzőjét a zöld kérdőjellel mutatjuk meg a táblán, és minden rá jellemző dolgot a hozzá tartozó zöld kockákkal fejezünk ki. További kapcsolódó dolgokat a rávezetést segítő felkiáltójelekkel és a hozzájuk tartozó kockákkal jelölünk.

Például, ha Napóleon a feladványunk, akkor rátesszük a történelmi személyre a zöld kérdőjelet, majd zöld kockát teszünk a férfi, és a harcot szimbolizáló ikonra. Egy felkiáltójelet (mondjuk a pirosat) teszünk a zászlókkal tűzdelt földgömb ikonra, ami ez esetben a nemzetiséget jelenti, majd ráteszünk a pálya szélén látható színek közül egy-egy piros kockát a piros, a fehér és a kék színekre, amivel így megmutattuk Napóleon származását az országa zászlójának színeivel. Ha ebből nem találta volna még ki senki, akkor tehetünk egy újabb rávezetést a “kicsi” vagy “alacsony” ikonra, és így tovább, egyre inkább rávezetve a többieket a megfejtésre.

Miközben az aktuális játékos helyezgeti le a rávezető kockákat, a többiek próbálják kitalálni a feladványt, és akinek/amelyik csapatnak elsőként sikerül, az adhatja a következő feladványt.

A Concept egy könnyed, pörgős parti játék, ami annyira képes magával ragadni a játékosokat, hogy sokan nem is foglalkoznak a pontozással, csak órákon át feladvány feladványt követ.

Mennyi mindent tudsz elmondani mindössze néhány kép segítségével? Csak kreativitással tudod átlépni a korlátokat.

 

Díjak és jelölések:

2013 Golden Geek Best Party Board Game jelölés
2013 Meeples' Choice jelölés
2014 As d'Or - Jeu de l'Année győztes

- 1 db játéktábla

- 110 db kártya

- 39 db jelző

- 47 db jelölő

- 2 db játékossegédlet

- 1 db tároló tálka

- szabálykönyv

Termékajánló
Adatok
Ajánlott korosztály
10 – 120
Játékosok száma
4 – 12
Márkanév
Repos
Játék nyelve
magyar
Játékidő
40
Szállítási idő
1 munkanap
Boardgamegeek.com értékelés
6,99/10
Szállítási költség
750
Összetettség, nehézségi fok
egyszerű
Boardgamegeek.com nehézségi szint
1,47/5
EAN
5425016922682
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
concept_922682
Vélemények
Átlagos értékelés:
( 5 ) 1
2022.03.01 16:50
 - Irma
Nagyon szerettünk a Dixittel játszani, ahhoz hasonló asszociációs játékot kerestünk. Így akadtam a Conceptre.
Nagyon szuper feladványok vannak benne, szerintem szuper játék családi vagy baráti összejövetelekre.
Előnyök: - Hátrányok: -
Cikkek

Concept

A Concept egy kicsit már régebbi játék, 2014-ben jelent meg először, de ha az Imagine-t ajánljuk, akkor megkerülhetetlen ejteni pár szót erről is, már csak azért is, mert nem kizárt, hogy a japán fejlesztőket, khm, inspirálta ez a játék. A Conceptről szinte minden jó elmondható, ami az Imagine-ről is, ugyanolyan élvezetes mindkettő, viszont az a kis különbség, ami köztük van, fontos annyira, hogy az ember ne elégedjen meg csak az egyikkel.

Amíg az Imagine meg nem jelent, a Conceptet emlegették úgy, mint

A Játék, Ami Lerúgja A Trónról Az Activityt,

és igazából tényleg nyitott a verseny. A Concept alapja egy tábla, amin egy csomó piktogram van. Ezeknek van egy ugyan egy egyértelműbb jelentése is, de itt is elég szabadon értelmezhető minden ábra. A piktogramoknak különféle kategóriáik vannak, épp annyi, amiből elvileg nagyjából a világon minden leírható. És pont az a játékos feladata, hogy ezt a saját ötleteivel bizonyítsa.

Társasjátékból soha nem elég

Az Index rendszeresen bemutatja a legjobb társasjátékokat, úgyhogy akinek ez a három nem elég, olvashat még egy tökéletes városépítős stratégiai játékról és egy érdekes játékmenetű űrcsempészes gyorsasági játékról. Korábban, karácsony előtt egyszerre öt szuper társast ajánlottunk: egy asszociációs partijátékot, egy időutazós kooperatívat, egy skóciai klánvezéreset, egy világjárványosat és egy szusigyűjtögetőst. De írtunk a Pesti Srácok nevű ötvenhatos játékról is. A többi a cikk alatt.

Ezt valahogy így kell elképzelni: a feladvány mondjuk a tej, úgyhogy megjelölöm a táblán az ételeket és italokat ábrázoló piktogramot. Egy másik jelölővel bejelölöm a vízcseppet, amivel azt akarom mondani, hogy egy folyékony dologról beszélünk, a harmadikkal meg a fehér pöttyöt. Így pedig összeáll, hogy fehér, folyékony ital, ami nyilván csak a tej lehet.

Ez az alsó nehézségi szint, innen a határ pedig nem a csillagos ég, mert az túl könnyű lenne, hanem mondjuk a Mindenki másképp csinálja, amihez már lehet, hogy az összes kis jelölőt fel kell használni, hogy rábökjünk például a zenére, a magyar zászló színeire, esetleg valami vonat-szerűre az LGT miatt, aztán valahogy kihozni a mindenkit, a cselekvést, és így tovább. Szóval az élmény meg a kellemesen pörgő agy garantáltan adott, ráadásul a dolog megunhatatlan, mert nincs az a kifejezés – jó, a tejen kívül –, amit ketten pont ugyanúgy mutogatnának el. És még a kivitelezés is szép, ráadásul az is nagyon jó benne, hogy a versengés akár teljesen el is hagyható, ha csak a tiszta élvezetre koncentrálna valaki. Egyszer muszáj kipróbálni.

 

Kinek ajánljuk: Ahogy az Imagine-t, ezt is bárkinek.

Hányan játszhatják: Legalább négy ember kell hozzá, a felső határ elvileg 12 játékos, de megoldható azért ennél több résztvevővel is.

Letölthető játékszabály

A magyar nyelvű játékszabály letölthető itt >>>KLIKK

Bemutató videó

olcsobbat.hu