Cacophony társasjáték - Djeco

-22%
Raktárkészlet: VAN
Cacophony társasjáték - Djeco
Cacophony társasjáték - Djeco
Cacophony társasjáték - Djeco
Cacophony társasjáték - Djeco
Cacophony társasjáték - Djeco
Cacophony társasjáték - Djeco
Cacophony társasjáték - Djeco
Cacophony társasjáték - Djeco
Várható kiszállítás : 2022.05.20
Személyes átvétel : Nyitvatartási időben 1 órán belül

Bízz "vakon" a társaidban és kijuttok az erdőből. Vidám, összetett együttműködést ígénylő társasjáték.

7 670 Ft
Akció: 5 990 Ft
Kezdete: 2022.01.18   A készlet erejéig!
Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Termékajánló
Adatok
Vélemények
Részletek

A játék célja: A „vak” játékosnak a játékostársak segítségével le kell szednie a cicát a fa tetejéről és be kell érnie a házba.

Játékszabály: Tegyétek a játéktáblát az asztal közepére. A fatörzseket állítsátok a tábla által jelölt helyekre. A lomb-kártyákat és az állat-kártyákat keverjétek össze. Kezdjen a legfiatalabb játékos. Vegye fel az állat lapok közül a felső négyet és tegye a lapokat egyesével – neki tetszőlegesen – a játéktábla négy oldalához. Most jól jegyezze meg, hogy melyik állat a tábla mely oldalánál áll. Aztán fel kell vennie a szemkötőt. (A játék folyamán minden egyes játékkörben más-más játékosnak lesz bekötve a szeme.) A többi játékos titokban eldönti, hogy melyikük fogja azoknak az állatoknak a hangját utánozni, melyek a tábla négy oldalánál láthatók. Ha két játékos játssza a játékot, akkor a nem bekötött szemű játékos utánozza mind a 4 állat hangját. Ha hárman játszotok, a két nem bekötött szemű játékos egyenként 2-2 állatot utánoz. Ha négyen ültetek le játszani, 2 játékos egy-egy állatot utánoz, a harmadik 2 állat hangját adja. Ha öten vagytok, minden játékos (a bekötött szemű játékos kivételével) egy-egy állathangért felelős. A játékosok a ház kártyát a tábla egyik tetszőleges oldalához teszik – természetesen úgy, hogy azt a bekötött szemű társuk meg ne lássa! Ha ezzel készen vagytok, tegyétek a fatörzsekre a lombot. Az egyik lombban üldögél a megmentésre váró macsek – természetesen ezt is tegyétek a soron következő fatörzsre (összesen 12 fát kell „lombosítanotok”). A vándorbotot illesszétek óvatosan a tábla közepére (a táblán jelölve van a kezdés helye) – vigyázva, nehogy valamit leverjetek! Adjátok a bot végét a bekötött szemű játékos kezébe. A „vak” játékos feladata, hogy a vándorbotot abba az irányba mozgassa, amerre a játékostársak az irányt mutató állat hangját utánozzák. A játékosok csak annak az állatnak a hangját utánozhatják, amelyekben a játék elején megállapodtak. Példa: ha a macska megmentésének érdekében a vándorbotnak jobbra kell mozdulnia és a tábla jobb oldalán a kacsa képe látható, akkor annak a játékosnak kell hápogni, akinek feladata a „vándorbotot” a jobb irányba való elmozdulásra ösztökélni.

Figyelmeztetések:

1. A játékosok nem kommunikálhatnak egymással. A cél minden esetben az, hogy a bekötött szemű játékos megtalálja és leverje a fáról a macskát; a botot tartó játékosnak ezen cél elérésében kell a játékostársaknak állathang-utánzással segíteni.

2. Hangosabban és gyorsabban kiáltva az adott irányban álló állat hangját a játékos ösztönözni lehet az adott irányban való gyorsabb mozgásra.
3. Az új állathang bekiabálása irányváltoztatást jelöl.
4. Ha a bekötött szemű játékos nem az elhangzott állathang irányába mozgatja a botot, a játékostársak szamárbőgéssel (iááá) jelzik tévedését.
5. Ha a bekötött szemű játékost arra szeretnék rávenni, hogy átlósan mozgassa a vándorbotot a táblán, akkor megengedett, hogy egyszerre két játékos utánozzon állathangot.
Ha a bekötött szemű játékosnak sikerül megmentenie a macskát a fa tetejéről (azaz levernie a macskát ábrázolólapot a törzsről), a játékostársak ezt nyávogással jelzik (miáááuuu). Ekkor azonban még nincs vége a játékkörnek; a vándorbotot minél hamarabb a házba kell juttatni.
Figyelem: A bekötött szemű játékosok 1 db lombot büntetés nélkül leverhetnek - ilyenkor a játék tovább folytatódik!
Játékvariáció kisebb gyermekek számára: Állítsunk kevesebb fát az erdőbe, vagy csak a 3. lomb lelökése jelentse a játék végét.
Ki nyer? Minden játékos nyer, ha a bekötött szemű játékosnak sikerül megmentenie a macskát és eljutni a házba. Mindenki veszít, ha a bekötött szemű játékos másodszorra is lever egy lombot (amelyen még mindig nem a macska van), vagy ha a bekötött szemű játékos úgy jut ki az erdőből (a tábláról), hogy nem érinti a házikót.

A játék tartalma:

-1 db játéktábla

-12 db fatörzs (zöld hengerek)

-12 db lomb-kártya

-1 db vándor – bot

-1 házikót ábrázoló kártyalap

-1 macska-kártya

-10 állat-kártya

-1 fekete leskelődés-gátló szemmaszk

 

Termékajánló
Adatok
Ajánlott korosztály
4 – 8
Játékosok száma
2 – 5
Márkanév
Djeco
Játék nyelve
magyar leírással
Játékidő
10
Szállítási idő
1 munkanap
Szállítási költség
1190
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
cacophony_DJ08436
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
olcsobbat.hu