Alhambra 2015 társasjáték Piatnik - Queen games

-9%
Raktárkészlet: VAN
Alhambra 2015 társasjáték Piatnik - Queen games
Várható kiszállítás : 2022.05.26
Személyes átvétel : Nyitvatartási időben 1 órán belül

Egy varázslatos stratégiai játék, melynek célja Alhambra megépítése. A játékos minden fordulóban dönthet: hogy pénzt vesz fel, vagy vásárol egyet a piacon kínált épületekből. A játékosok pontokat kapnak az Alhambrájukba beépített épületekért és városfalakért!
Világraszóló versenyt hirdettek ki az Ibériai-félszigeten, mely szerint mindenki felépítheti saját Alhambráját. Európa és az arab országok legjobb építőmesterei érkeznek Granadába, hogy mesterségbeli tudásukat bebizonyítsák. Az építtetőknek gondoskodniuk kell arról, hogy az építési költségek a megfelelő valutákban rendelkezésre álljanak, hiszen az Alhambra megépítésében résztvevők, legyenek akár kőfaragók Északról vagy kertépítők Délről, mind meg kívánják kapni megérdemelt bérüket. Az ő segítségükkel bástyák emelkednek, kertek virulnak, pavilonok, árkádok épülnek, szerájok és paloták magasodnak az építési területeken. Ki építi a legnagyobb, legértékesebb vagy a legbiztonságosabb Alhambrát.
2003-ban az Év játéka díj és még számos nemzetközi díj nyertese!
Játéktervező: Dirk Henn


10 990 Ft
Akció: 9 980 Ft
Kezdete: 2022.03.17   A készlet erejéig!
Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Összehasonlítás
Kérdés a termékről
Részletek
Termékajánló
Adatok
Vélemények
Részletek

Játékleírás összefoglaló:

Európa és Arábia legjobb építőmesterei bizonyítani kívánják művészi képességeiket. Bérelj építő csapatokat és irányítsd az építkezést…!

Minden fordulóban lehetőség van pénzeszközök gyűjtésére, épületelemek vásárlására, vagy palotánk kényszerű átépítésére. A játékosok palotaelemeket (torony, kert, szeráj, stb.) vásárolnak, és ezeket hozzáépítik saját palotájukhoz, ügyelve az épületek határainál az illeszkedési szabályokra. Az egyes épületek ára a játékban használt 4féle pénznem egyikében adott. A játékosok kezében különböző címletű, és fajtájú pénzcsomagok gyűlnek, melyeket nem lehet sem fel,- sem átváltani, így vásárlásnál néha nem áll rendelkezésre a megfelelő fizetőeszköz, illetve a pontos összegnél esetleg többet kell fizetniük. A pontos összeg kifizetéséért jutalom akció jár.
A játék célja, hogy palotánk a többi játékostárssal összehasonlítva minél több épületelem tekintetében utasítsa maga mögé a többieket. (Például a legtöbb toronnyal, kerttel, stb. rendelkező palota kap pontot, mert ha egyik épületelemből sem alkotunk kimagaslót, nem tudjuk magunkra felhívni a figyelmet.) Ajándék pontok járnak palotánk összefüggő városfalának hosszúságáért is, tehát az építkezésnél ez is komoly szempont. Az épületelemek éleinél előforduló városfalak egyszerre jelentenek pontokat értékelésnél és akadályozzák további épületelemek csatlakoztatását.
A játék nem agresszív, játékostársainkat nem károsíthatjuk meg, - legfeljebb elhalásszuk előlük a legértékesebb épületelemeket, ha számunkra hamarabb állt rendelkezésre a megfelelő összeg a kívánt pénznemben - így igazi családi játék, ahol ennek ellenére marad szerepe a kombinációnak, stratégiai érzéknek.

Forrás: Játéklap.hu

Díjak és jelölések:

2003 Essener Feder Best Written Rules győztes
2003 International Gamers Awards - General Strategy; Multi-player jelölés

A játék tartalma:

- 6 startlap - kiindulási lap a híres Oroszlán-kúttal

- 54 építési lap - épületek

- 1 építőanyag piaclap

- 1 pontozótábla 120 sorszámozott mezővel

- 12 színes fakorong

- 108 pénzkártya, 4 különböző pénznemben

- 2 értékelőkártya

- 6 értéktábla

- 1 vászonzsák

- 1 játékleírás

 

Alhambra játékszabály >> klikk ide

 

Termékajánló
Adatok
Ajánlott korosztály
8 – 120
Játékosok száma
2 – 6
Márkanév
Queen Games, Piatnik
Játék nyelve
magyar
Játékidő
60
Szállítási idő
1 munkanap
Boardgamegeek.com értékelés
7,05/10
Szállítási költség
750
Raktárkészlet
VAN
Cikkszám
alhambra_791390
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
olcsobbat.hu